2024

Ännu en sommar planeras med fantastiska riddagar på nordvästra Island (Húnavatn-Hop-Vatsnes). Vi rider genom ett fantastiskt landskap, ibland på stränder, upp på fjäll, längs åar och på vissa turer till och med genom ishavet. Ofta rider vi genom mycket vatten. Vilken ridled som Steinbjörn väljer ut på respektive tur är avhängigt väder samt beroende på hur terrängen ser ut med avseende på snö, blöta och annat. Detta på grund av att stora delar av turerna går genom obanad terräng i naturen. Oavsett vilken ridled som väljs så bjuder naturen på en makalös skönhet. Vi har med oss en stor lös flock hästar ( vanligtvis mellan 60-90 hästar i flocken). En grupp ryttare rider i täten, sedan följer den lösa flocken hästar och sist kommer ytterligare en grupp ryttare. Vi rider cirka 20-30 km per dag (denna sträcka kan både bli kortare och längre) och varje dag rider vi mellan 2-3 hästar. Hästarna får varje natt övernatta i olika hagar då vi följer en planerad rutt men vi själva åker varje kväll hem till ett gott mål kvällsmat, badtunnan och våra sköna sängar.  En hel del av våra gäster har rest ensamma  till oss men detta har inte upplevts som något problem då vi företar alla aktiviteter och måltider gemensamt. Man behöver aldrig känna sig ensam. Det är ett fantastiskt äventyr och ett minne för livet.

Vi bor i ett vackert hus med fantastisk vy över Miðfjörður. Det är inte ovanligt att vi ser valar från vår terass. Huset där vi bor ligger  ca10 minuters promenad utanför Hvammstangi. I priset ingår kost och logi under ridturen samt hämtning  på BSI  17.30 på ankomst dagen ( BSI är den centrala buss stationen i Reykjavik, flygbussar går från Keflavik till BSI.) Dagen efter avslutad tur ingår transport tillbaka till BSI . Ett lättare mål mat serveras på ankomstkvällen och frukost serveras på avresedagen. Upphämtning inför turen sker dagen innan turen börjar och tillbakafärd dagen efter att turen är avslutad. 

Nivå för hästturerna: Vana ryttare med erfarenhet av islandshästar
Vikt
gräns ryttare: max 90 kg
Lägsta Ålder: 15 år

Vad som ej ingår i priset är flygresa, flygbuss mellan keflavik och BSI  och egna försäkringar. 

Vid bokning av flygresa ankomst (bokas till dagen före turens första dag). Upphämtning sker på BSI , den centrala buss stationen i Reykjavik klockan 17.30. Flygbussar går från Keflavik till BSI.
hemresa  transport till BSI efter frukost 


Kost vi har möjlighet att servera vegetarisk kost under turerna för dem som önskar men övrig specialkost har vi inte möjlighet att bistå med eftersom vi är en liten verksamhet och har svårt att klara detta. Självklart kan man då för detta ändamål ta med sig egen special kost och själv få använda köket efter överenskommelse.

Horsetrips/Häst turer 2024 

Vi rider alla våra turer  i den underbara naturen Húnavatnssýsla!! och här väljer vi  de vackraste lederna i området. Allt efter de bästa förutsättningarna beträffande väder och vind. Det är en underbar upplevelse att se vår stora lösa hästflock följa oss. Naturen är skiftande, vi rider igenom vatten, på många av de uråldriga rid lederna,  genom kuperad natur, på vägar och stigar, genom grönskande dalar och överallt har vi den den vackra isländska naturen på näthinnan. På kvällen väntar middagen och om man så önskar ett dopp i den heta badtunnan. Vi bor alla nätter i huset.  

Nivå ryttare: Vana ryttare med erfarenhet av islandshästar 
Max vikt ryttare: 90 kg 
Minimiålder: 15 år 

 The price is set in icelandic crowns. It is easy to find an exchange converter on the internet so you can figure out what the current rate is in your home country 


TUR 1 4 nätter, 3 riddagar. Ridning i vackra Húnavatnssýsla. Hämtning på BSI den 23/6 kl 17.30, ridning 24-25-26 juni, lämning på BSI den 27/6. Vi bor alla nätter i vårt hus. Pris 187000 isländska kronor    Not available
   
TUR 2 5 nätter, 4 riddagar. Ridning i vackra Húnavatnssýsla. Hämtning på BSI 28/6 kl 17.30, rida 29 juni-30 juni-1juli -2juli lämning på BSI den 3/7. Vi bor alla nätter i vårt hus. Pris 249 000 isländska kronor. Fullbokad  
    
TUR 3 6 nätter, 5 riddagar. Från gården Galtanes i Viðidalur i områden i Húnavatnssýsla. Vi rider genom varierad natur med hisnande vyer. Alla nätter sover vi i huset. Hämtning på BSI den 12/7 kl 17.30, ridning 13-14-15-16-17 juli, Lämning på BSI den 18/7.  Pris 297 000 isländska kronor   Fullbokad! 
    

TUR 4 7 nätter, 6 riddagar. Vi väljer det bästa i vackra Húnavatnssýsla och hinner avverka ett stort område. Hämtning på BSI 21/7 kl 17.30, ridning 22-23-24-25-26-27. Lämning på BSI den 28/7. Förbeställd och fullbokad