Desinficering

Island har strikta regelverk för vad som får tas in i landet. Exempel på saker som är strikt förbjudet att ta in i landet är använd läder ridutrustning så som sadlar, träns, läder ridskor och ridhandskar. Läder kan aldrig med hundra procents säkerhet desinficeras.Det finns även regler för annan ridutrustning så som ridkläder. Nedan finns en länk med anvisningar hämtade på mast.is. Följ dessa noga.**

**Steinbjorns Horsetrips tar inget ansvar för att angivna regler är uppdaterade. Det är upp till varje inresande att själv hålla koll på lagar och andra regelverk, samt att följa dessa. 

VArför?

Islands regler om decinficering beror på att Island alltid har varit en Ö skyddad från olika bakterier och virus.Med enkla termer kan man förklara det som att "islands immunförsvar" inte är lika härdat som övriga delar av Europa, och därför mer mottaglig för sjukdomar. Hästarna på Island vaccineras inte vilket innebär att bakterier eller virus som inte skulle orsaka skada i Sverige, kan få förödande konsekvenser på Island. 

Mer anvisningar

anvisningar om decificering ges ut av:www.mast.is

Anvisningar från Keflavik airport:
kefairport.is 

Skulle du vilja ha ytterligare hjälp kan du rådfråga din veterinär, ringa flygplatsen eller kontakta isländsk myndighet.